13 decembrie 2011

Specii

Oamenii, la fel ca animalele, sunt împărțiți pe specii. Și nu! Nu pe culori. Fac abstracție de la culoarea pielii întrucât ea nu mai este relevantă în ziua de azi când cu ajutorul unui salon de cosmetică poți avea orice culoare dorești!

Am văzut câteva exemplare feminine ce păreau o combinație între asiatici și africani. Culoarea lor portocalie, buzele roz, hainele verzi și mersul de capră mulsă cu forța într-unul din hangarele C.A.P.-urilor de pe vremea lu’ Ceașcă și-ai lui tovarăși ar fi pus în încurcătură chiar și pe cel mai bine pregătit etnolog.

Speciile umane sunt destul de evident despărțite, singura problemă este aceea că nimeni nu a documentat aceste specii în vreun manual școlar sau vreo enciclopedie. Ceea ce voi face în rândurile care urmează.

Lăbarul trist

Îi place singur. De aceea își cumpără regulat cremă de cu lăptișor de matcă Doina și are un abonament la revista CoolGirl. Este observat rar în spații publice, habitatul său fiind propriul acoperiș. Își multiplică rapid personalitatea cu ajutorul conturilor de mirc, hi5, facebook, yahoo messenger. În rarele cazuri când iese în lume este observat alături de mama sa în piață la cartofi și/sau ceapă, la mic.ro pentru acadele sau pe trepte la Universitate citind ultima lucrare a lui Cărtărescu cu căștile în urechi. Ascultă guns’n’roses, pink floyd, scorpions, village people, inna.

Sociabilul de ocazie

Iese în public la ocazii și doar dacă este împins de la spate. De aceea nu posedă garderobă adecvată și poate fi zărit ușor purtând blugi Converse ’93, tricou Lacoste din Turcia, adidași alb-gălbui cu lotus. Nu are personalități multiple și este indiferent față de cele cu care intră în contact. Odată scos din habitat, spune „da” oricărei propuneri, fie ea de mers în Club A pentru a bate câțiva rockeri ori de mers la curve pe centură, lângă Tunari. Are cont pe hi5 și facebook, dar le folosește doar pentru a trimite poze rudelor din străinătate sau pentru a da LIKE nou-născutului rudelor. Acceptă toate cererile de prietenie, dă LIKE oricărei pagini propuse, de aceea este și un bun promovator de mărci de produse ori pagini web. Citește Libertatea, Click și Gazeta Sporturilor doar dimineața la o cană de ceai de fructe și un Finn Crisp cu gem de gutui.

Futălăul de firmă

Se poate spune că habitatul său nu există! Este prezent oriunde, oricând și cu oricine. Locurile preferate de distracție sunt LeGaga, Bamboo, Gaia, Turabo Society Club, Kristal. Ajunge în culcuș doar noaptea târziu ori dimineața până în 5, beat, drogat, futut, cu Taxi Arsenal. Se epilează pe piept, își face unghiile cu lac, folosește gel de păr la fel de des pe cât fute. Cumpără en-gros prezervative cu arome de căpșune ori struguri, citește FHM, Tabu, Academia Cațavencu, pliantele Cora/Carrefour/Mr Bricolage etc. Posedă iPhone 5 original, ringtone-ul său fiind ultimul hit al lui Alex feat. Connect-R. Se adresează tovarășilor de cumetrie cu apelativele „coinac”, „muie”, „pulă”, „puțan”, „micuțu’”.

Romanticul hipster

Stă în casă la fel de mult pe cât iese în public. Ieșirile sunt în locații gen Goblin, Expirat, Revenge, Kulturhaus. Bea doar vodka cu bere. Fute în silă în timp ce fumează ori vorbește la telefon, perechea acestuia fiind ospătar, funcționar public ori controlor RATB și nasoală de n-ai fute-o nici cu pumni în cap. Atât el cât și perechea lui au bube și păr pe mâini și cur, trag bășini în club, la bar, râgâie zgomotos înainte de a bate cuba râzând cu zgomot de porc hrănit din abundență.

Jmecherul impulsiv

Nu stă în casă. Iese afară pentru a bute. Se îmbată până când epuizează stocul, înjură pe toată lumea și devine violent aproape subit. Are impresia că lumea toată a fost făcută pentru a-i îmbolnăvi psihic pe cel și cea care i-au dat viață. Nu crede în Moș Crăciun pentru că e „doar un bulangiu care vine în fiecare an la toți poponarii și dacă-l prind la mine în casă îl fut în cur cu cheia franceză, morții lui de boșorog”. Posedă și folosește cu plăcere un Nokia 1100 pe care îl numește „aifonu’ meu”. Fute rar din plăcere, mai mult pentru „a scăpa de slobozul ăsta lipicios din mine, băga-mi-ai limba-n cur de cârnat infect, ’tu-ți morții tăi de jeg!”.

Melteanul emancipat

Când se află în casă urmărește „Noră pentru mama”, „Românii au talent”, „Schimb de mame”, „Tânăr și neliniștit”. Posturile preferate sunt Taraf, Etno, UTV și orice emisiune în care apare Bendeac. Are iPhone 4 deblocat de un tovarăș din Rahova, husă cu D&G, cămașă albă cu nasturi aurii, blugi Kenvelo și ochelari Polise. La gât îi atârnă un lanț din aur de 12K, cumpărat din bazar de la turci, are câte un inel pe fiecare deget (pe unele le numește „ghiuluri”). În oraș iese vineri și sâmbătă în Maxx, Kristal, Gaia, Turabo alături de „gagică-mea” pe care o alintă frumos cu „fă, Raluco”. În club consumă whisky J&B cu RedBull și nu stă deloc pe canapea. Distracția lui #1 este să arunce cu șervețele și să îi spună oricui se află în preajma lui „ce tare bagă ăsta, coaieee!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu