05 iunie 2011

Femeia la cratiță

În viața unui om intervine un moment când responsabilitățile năvălesc peste el precum uraganele peste japonezi. Eh, pentru mine momentul ăla a sosit! E aici și vi-l povestesc și vouă ca să știți ce vă așteaptă!


Zilele astea sunt singur acasă. Da, limitaților! V-ați gândit imediat la puțanul ăla cu coșuri pe moacă, super-erou american, pielea pulii în parohie. Deci NU!


Uite cum am observat că dacă ai toată mâncarea posibilă și imposibilă în frigider, dar nepreparată, poți muri de foame. Tu și pisica. Pentru că și ea mănâncă chestii de-alea... știți voi! Mortăciuni din alea care put a fofoloancă de țigancă nespălată de 3 săptămâni, a brânză de burduf, a căpitan de vapor, eșuat în larg.


Dacă avea limba puțin mai aspră, pisica ar fi lins și culoarea de pe bolul de mâncare. Vă închipuiți un bol de mâncare de vreo 400 ml complet lins? Lună! Bec! Lins, băi, nene! Nici spălat nu era mai curat decât acum! Pfoai! Și mi-e o silă să pun mâna pe plicurile alea cu mâncare... Aia umedă are un fel de zeamă gălbejie de pacă ar fi secreție din aia dubioasă, față de aia uscată care arată exact ca niște căcăreze. Dacă aș fi pisică, m-aș căca pe ea de mâncare și m-aș duce la cafece să înfulec un meniu de mortăciuni picante! Plus că mâncarea de pisici se face din chestii moarte. Bleah!


În cazuri critice precum cel de față, nevoia unei femei la casa omului este absolut evidentă și irefutabilă! Degeaba ai pui, porc, vită, cartofi, ceapă, roșii dacă rețeta de ciorbă e a dracu' de complicată! Numai când mă gândesc că trebuie să stau să măsor ochiometric toate alea, să fierb apa nu știu câte minute, să mai și gust ca să vezi dacă e pișat sau ceva zeamă digerabilă mă ia cu durere de cap.


Deci femeia trebuie să stea la cratiță! Am zis! Să pună de-o ciorbă, de-o friptură, ceva bun acolo de mâncat să satisfacă stomacul! Dacă e bună, face și desert ca să fie meniul complet că, deh, așa ne-au obișnuit vecinii castravețari - all inclusive sau nimic!


Or fi bărbații cei mai buni bucătari din lume (deși nu am văzut vreun document legal care să ateste treaba asta), dar femeia e baza, nenică! Să taie cartofii, să curețe ceapa, să fiarbă apa și toate alea care se fac la o ciorbă bună! Ce căcat? E vina mea că nu m-a pasionat prepararea ciorbei? Dacă făceam și de-astea, ele pentru ce mai există pe lume? Înafară de futut și de făcut mâncare, nu știu o întrebuințare pentru specia lor în domeniul funcționării cu rezultat.


La învârtit covrigul pe carosabil se pricep ca baba la alergat. În funcții de conducere nu sunt bune pentru că se fut cu primul care vine cu teșcălăul de bani, le cumpără tot și ele rămân și pișă ochii ca proastele pe la câte o prietenă grasă ca vita în timp ce își îndeasă ciocolată pe gât la fel cum îndeși curcanului ca să-l umfli pentru tăiere.


Bun. Acum relaxați-vă și luați aminte: dacă nu mai dau niciun semn pe aici în... să zicem o săptămână, înseamnă că am murit de foame sau intoxicat. Am de gând să încerc o rețetă specială! Proprie! Și personală! Toate la un loc! Mi-e foame!

5 comentarii:

 1. răspunde la acest mesaj să fiu sigur că ești alive :) mai bine ieși la aer. dacă mai stai prin casă știi cum îți va părea pisica? gustoasă :)

  RăspundețiȘtergere
 2. probabil că mai sunt și alte persoane care citesc acest blog, de aceea mă simt nevoit să specific faptul că nu sunt de acord cu tine cu privire la statutul femeii în societatea contemporană. acel stadiu despre care tu pomenești a fost depășit de mult, femeia fiind astăzi emancipată, cu aceleași drepturi ca și bărbații, putând desfășura aproape orice activitate și aproape la fel de bine. nu știu ce manual de întrebuințare a femeii ai tu, dar sigur e obsolete :) spun aceste lucruri din perspectiva unei persoane capabile de empatie, care înțelege complexul femeii din ziua de azi într-o lume a bărbaților care nu și le imaginează decât în bucătărie și în pat (partea cu patul nu e un lucru rău, tre' să recunosc :) dar nu. nu, nu, nu. dezavuez cele spuse de tine. cum e, am zis bine? am uitat ceva? :)

  RăspundețiȘtergere
 3. @Bogdan: te simti nevoit sa specifici ca.. nu pentru ca asa simti, ci pentru ca mai sunt si alte persoane care citesc acest blog :)) oricum, este frumos ca esti capabil de empatie!
  @BucifalRO: sunt femei si femei, deci nu mai gandi asa aspru cum ca "femeia trebuie sa stea la cratita" si da o sansa uneia sa-ti arate ca poate sa fie doamna in societate, gospodina desavarsita in bucatarie si amanta perfecta in pat!

  RăspundețiȘtergere
 4. @raluka: nu, chiar așa simt :) spre deosebire de dl Bucifal, eu dau șansa femeii să fie cum vrea ea. gospodină, amantă, chiar și sculer-matrițer dacă ea vrea... dar mai ales doamnă :P

  RăspundețiȘtergere
 5. limita maxima admisa de jointuri este de 3-4 pe zi.

  RăspundețiȘtergere