15 mai 2011

Un 15 mai bucifalian

1252: papa Inocențiu a emis pula papală care se dovedea a nu fi atât de inocentă precum întemeietorul său, penetrând brutal și necenzurat rafturile magazinelor, eliminând colecția de jocuri Heretic.


1873: a decedat primul domn al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza. După el au urmat doar tovarăși.


1940: ciorapii de nylon au fost puși în vânzare în Statele Unite în urma sesizărilor repetate ale cetățenilor, cu privire la refularea toaletelor publice. Astfel, cu ajutorul nylonului aceștia l-au putut folosi pe post de sită. Resturile rămase au fost donate partidelor politice din viitoarea Republică Socialistă România și folosite până în ziua de azi.


În România, astăzi se sărbătorește ziua familiei. Conform unei vorbe din popor - „ești prea bou dacă nu pleci” - s-a decis sărbătorirea, în aceeași zi, a zilei medicului veterinar.


Această dublă sărbătoare s-a stabilit la doar 2 ani de la alegerea prin vot liber a iubitului nostru conducător, tovarășul Ion Iliescu, mai exact în 1994 când era destul de clar că doar el putea mâna cireada de mineri pentru decorațiunile imperativ necesare capitalei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu